Tunbridge Wells

Tunbridge Wells

15-06-2018

Journalist Stephen Powney and his wife Katie undertook a major expansion of their detached 1920’s two-bed chalet bungalow in Tunbridge Wells which had a roof in need of replacing.   

They demolished an unsightly rear sunroom and the entire first floor, with its extensive 1980s flat roofed dormers.  A new staircase provides access to four new bedrooms and three new bathrooms, while downstairs a new garden room was created and an extension to the lounge.

 “We chose Rationel timber window products for their sustainability and to achieve energy efficiency and low heating bills. We wanted wood windows and the warmth of the natural timber finish they provide to an interior, while benefitting from the low maintenance of the alu-clad exterior.

“The large expanse of glazing to our garden room and living room provide great views of the garden and the Danish design and finish is the contemporary finish we were seeking to achieve. “

Glazing sections in the garden room were 2.1m high and were supplied in two 110kg sections and bolted together on site.

“The builders were really impressed with the Rationel units. They had not seen alu-clad windows before and thought they were excellent quality. Many people have commented favourably on the windows and the large floor to ceiling sections we had installed. They were probably the best purchase in the whole build project,”  says Stephen Powney.

Learn about the importance of windows and doors in your home.

Case stories

View all
Cookies on Rationel.co.uk

By continuing to use rationel.co.uk you accept the use of cookies.